Taalatelier

Welsprekendheid. Het is een woord dat een beetje ouderwets klinkt. Maar toch is het helemaal van deze tijd. Want een goede tekst heeft de kracht om te overtuigen en te beklijven, om ideeën glans te geven.

Dat zeg ik met overtuiging. Want in een wereld waarin de teksten om ons heen steeds korter, vluchtiger en onbeduidender lijken te worden, geloof ik volmondig in de kracht van een goed verhaal.

Even voorstellen

Ik ben Harman Hoetink en ik houd van verhalen. Omdat ik houd van mensen en van het leven.

Mijn filosofie is simpel:

Elke tekst is een verhaal, en elk verhaal verdient het om goed verteld te worden.

En daarom schrijf, herschrijf, redigeer en vertaal ik teksten in het Nederlands en Engels. Dat zijn bijvoorbeeld brochures, boeken, websites, brieven, advertenties, factsheets, speeches en essays – en zelfs, heel soms, een enkel liefdesgedicht. Alle teksten, groot en klein, zijn welkom in mijn taalatelier.

Ambacht

Mensen zijn verbonden door de verhalen die ze vertellen. Dat geldt voor ons allemaal – als persoon, als groep, als merk of als organisatie.

De opdrachtgevers waar ik voor werk zijn dan ook heel divers, van individu tot multinational. Maar mijn echte klant, vind ik, is altijd het verhaal zelf. Want als een verhaal blij is, dan is degene die het aandraagt en uitdraagt ook blij. En het ligt lang niet altijd voor de hand hoe een verhaal zich het best laat vertellen.

Hoe zorg je ervoor dat je tekst helder is, prettig leesbaar, beknopt en toch volledig? Hoe schrijf je een tekst die zijn lezers aanspreekt en recht doet aan zijn boodschap? Dat is mijn ambacht: om creatief, bevlogen en trefzeker de woorden vinden die passen bij elk verhaal.

Dus vertel me jouw verhaal; ik help je graag om het nog beter te vertellen.